ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA  RYBNEGO

Zakład Przetwórstwa Rybnego PANIX Paweł Niziołek działa na rynku od 1992 roku.  Mieści się w Śląskowie, w gminie Jutrosin (63-930), w powiecie rawickim (Wielkopolska).

 

Zajmujemy się produkcją, sprzedażą i dostawą przetworów rybnych: ryb wędzonych, solonych, marynowanych, smażonych, sałatek rybnych. Głównymi surowcami do przetworu są ryby pelagiczne, czyli makrela i śledź (cały, w postaci filetów lub płatów).  Naszą ofertę wzbogacamy o towary handlowe: ryby mrożone i konserwy.

 

Najprężniej działamy na rynku rodzimym. Naszymi głównymi  klientami są hurtownie i sklepy rybne oraz sklepy spożywcze, czyli tzw. rynek tradycyjny.  Jesteśmy też coraz bardziej obecni zagranicą; nasze towary trafiają na rynek Niemiec, Francji, Belgii, Holandii, Hiszpanii oraz Czech.

 

Surowiec rybny do dalszego przetworzenia sprowadzamy od czołowych producentów z Norwegii, Holandii, Islandii, Wysp Owczych, Irlandii, Wielkiej Brytanii. Dotyczy to śledzia, makreli, gromadnika,  a także większości ryb białych – dorsza atlantyckiego, czarniaka, plamiaka i halibuta – które wędzimy. Oferowane przez nas filety mrożone pochodzą również z Nowej Zelandii,  Chile,  Argentyny,  Kazachstanu, Namibii, Wietnamu.

 

Naszą misją jest oferowanie smacznych i  zdrowych produktów rybnych w przystępnej cenie.  Jak ją spełniamy? - Stawiamy na receptury o minimalnym zaangażowaniu sztucznych konserwantów. Stronimy od akcji reklamowych uważając, że dobry produkt sam się obroni, a reklama jest kosztowna i ostatecznie to Klient za nią płaci.

 

Jakość, w naszym rozumieniu, to przed wszystkim zdrowotność oraz takie połączenie półproduktów aby osiągnąć produkt smaczny, o atrakcyjnym wyglądzie, kuszącym zapachu, estetycznie opakowany, jasno oznaczony i dostarczony na czas do Klienta.

 

Dysponujemy własną flotą  samochodów dostawczych o różnej ładowności: od 1 do 22 ton netto.

 

Serdecznie zapraszamy Państwa do współpracy!

 

Z poważaniem,

Paweł Niziołek

Właściciel