Zakład Przetwórstwa Rybnego PANIX Paweł Niziołek działa na rynku od 1992 roku. Mieści się w Śląskowie, w gminie Jutrosin (63-930), w powiecie rawickim (Wielkopolska).
Zajmujemy się produkcją, sprzedażą i dostawą przetworów rybnych: ryb wędzonych, solonych, marynowanych, smażonych, sałatek rybnych. Głównymi surowcami do przetworu są ryby pelagiczne, czyli makrela i śledź (cały, w postaci filetów lub płatów). Naszą ofertę wzbogacamy o towary handlowe: ryby mrożone i konserwy.
Najprężniej działamy na rynku rodzimym. Naszymi głównymi klientami są hurtownie i sklepy rybne oraz sklepy spożywcze, czyli tzw. rynek tradycyjny. Jesteśmy też coraz bardziej obecni zagranicą; nasze towary trafiają na rynek Niemiec, Francji, Belgii, Holandii, Hiszpanii oraz Czech.
Surowiec rybny do dalszego przetworzenia sprowadzamy od czołowych producentów z Norwegii, Holandii, Islandii, Wysp Owczych, Irlandii, Wielkiej Brytanii. Dotyczy to śledzia, makreli, gromadnika, a także większości ryb białych – dorsza atlantyckiego, czarniaka, plamiaka i halibuta – które wędzimy. Oferowane przez nas filety mrożone pochodzą również z Nowej Zelandii, Chile, Argentyny, Kazachstanu, Namibii, Wietnamu.
Naszą misją jest oferowanie smacznych i zdrowych produktów rybnych w przystępnej cenie. Jak ją spełniamy? - Stawiamy na receptury o minimalnym zaangażowaniu sztucznych konserwantów. Stronimy od akcji reklamowych uważając, że dobry produkt sam się obroni, a reklama jest kosztowna i ostatecznie to Klient za nią płaci.
Jakość, w naszym rozumieniu, to przed wszystkim zdrowotność oraz takie połączenie półproduktów aby osiągnąć produkt smaczny, o atrakcyjnym wyglądzie, kuszącym zapachu, estetycznie opakowany, jasno oznaczony i dostarczony na czas do Klienta.
Dysponujemy własną flotą samochodów dostawczych o różnej ładowności: od 1 do 22 ton netto.
Serdecznie zapraszamy Państwa do współpracy!
Z poważaniem,
Paweł Niziołek
Właściciel